Продукти

Занимаваме се с консервиране, преработка на замразени плодове и зеленчуци

Поддържаме най-високо качество!

Работим само с доказани производители!

Продукти

Замразена печена белена капия

Замразена печена белена капия

ЗАМРАЗЕНИ ПЕЧЕНИ БЕЛЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ – дълбоко замразени на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовки 4бр. найлонови пликове по 2,5кг.
ЗАМРАЗЕНИ ПЕЧЕНИ БЕЛЕНИ МЕЛАНЖ ЧУШКИ – дълбоко замразени на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовки 4бр. син найлонови пликове по 2,5кг.
Подходяща за салати, предястия, основни ястия и лютеници. Богати са на разнообразни полезни биологично активни вещества - витамини, антиоксиданти, минерални соли, органични киселини, фенолни съединения.

При печенето се унищожава практически голямото количество на витамин С. Чушките обаче са много богати на бета-каротин - провитамин А (480 милиграма на 100 грама червени чушки!). Те съдържат и веществото капсантин, което е диуретично, намалява мастите в кръвта, стимулира дихателната дейност и апетита, действа съдоукрепващо. Чушките съдържат и витамин Р (цитрин). Унгарски учени посочиха, че той въздейства върху пропускливостта на кръвоносните съдове и възпрепятства ранната атеросклероза. Чушките съдържат 150 - 200 милиграма от витамина на 100 грама. Те са богати на антиоксидантите флавоноли и флавони (лутеолин и апигенин) - с повисоко съдържание в зелената, отколкото в червената капия. Печените червени чушки заемат важно място при приготвянето на лютеницата, която ни доставя веществото ликопен. То е известно със своето действие против атеросклерозата и рака. Затова за лютеницата се говори като за антиоксидантна бомба.

Доц. Светослав Ханджиев, диетолог, член на европейската академия на науките по хранене.

Замразена търбушена капия - червена и зелена

Замразена търбушена капия - червена и зелена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Замразените чушки се пълнят с желаната смес. Могат да се подложат на термична обработка според избраната рецепта.

НЯМА НАЛИЧНОСТ ЗА  2022г

НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ: При минус 18ºС

Хранителна стойност на 100гр: Калоричност 25 kCal

Въглехидрати 5 g

Мазнини 0 g

Белтъчини 1 g

Замразени тиквички - шайби

Замразени тиквички - шайби

Съдържат 0,55 % белтъчини, около 4 % захари, 0,13% мазнини, витамини С,РР и др. Те са богати на минерални вещества

Тиквичките са бедни на хранителни вещества, тъкмо това ги прави подходящи за храна при затлъстели хора. От тях се приготвят салати, супи, основни ястия.

НЯМА НАЛИЧНОСТ !

 

Замразен, печен, белен патладжан – цял

Замразен, печен, белен патладжан – цял

ПРОДУКТОВА ГАМА

ПЕЧЕН БЕЛЕН ПАТЛАДЖАН – дълбоко замразен на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовки 4бр. В найлонови пликове по 2,5кг.
ПЕЧЕН БЕЛЕН ПАТЛАДЖАН – дълбоко замразен на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовка 1бр. В найлонов плик по 10кг.
ПЕЧЕН БЕЛЕН ПАТЛАДЖАН 10/10 – дълбоко соло замразен, в опаковка кашон 10кг., разфасовка 1бр. найлонов плик по 10кг.
Патладжанът има богат минерален състав. На първо място са солите на фосфора, следвани от тези на калция, сярата, калия, желязото и др. в по-малки количества. Съдържа вит.С и вит. от групата В.След размразяване подходящ за готова консумация, салати, кьополу и др.

НЯМА НАЛИЧНОСТ !

 

Замразена коприва

Замразена коприва

Неслучайно наричат копривата Царицата на билките. Тя е едно от найполезните растения, познати на човек. Освен изключително пикантен и интересен вкус, копривата има и доказани лечебни свойства. От листата и от корените ѝ могат да се приготвят лековити отвари и настойки, с които успешно да се борите с респираторни заболявания, косопад, захарен диабет, ревматични и бъбречни заболявания, анемии, алергии и др

Хранителни стойности (1 порция 100g)

  • Енергия 42,00 kcal
  • Мазнини 0,11 g
  • Въглехидрати 7,49 g
  • Захари 0,25 g
  • Белтъци 2,71 g
  • Фибри 6,9 g
  • НЯМА НАЛИЧНОСТ !

Pin It on Pinterest