Продукти

Занимаваме се с консервиране, преработка на замразени плодове и зеленчуци

Поддържаме най-високо качество!

Работим само с доказани производители!

Продукти

Замразена печена белена капия

Замразена печена белена капия
ЗАМРАЗЕНИ ПЕЧЕНИ БЕЛЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ – дълбоко замразени на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовки 4бр. найлонови пликове по 2,5кг. ЗАМРАЗЕНИ ПЕЧЕНИ БЕЛЕНИ МЕЛАНЖ ЧУШКИ – дълбоко замразени на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовки 4бр. син найлонови пликове по 2,5кг. Подходяща за салати, предястия, основни ястия и лютеници. Богати са на разнообразни полезни биологично активни вещества - витамини, антиоксиданти, минерални соли, органични киселини, фенолни съединения.При печенето се унищожава практически голямото количество на витамин С. Чушките обаче са много богати на бета-каротин - провитамин А (480 милиграма на 100 грама червени чушки!). Те съдържат и веществото капсантин, което е диуретично, намалява мастите в кръвта, стимулира дихателната дейност и апетита, действа съдоукрепващо. Чушките съдържат и витамин Р (цитрин). Унгарски учени посочиха, че той въздейства върху пропускливостта на кръвоносните съдове и възпрепятства ранната атеросклероза. Чушките съдържат 150 - 200 милиграма от витамина на 100 грама. Те са богати на антиоксидантите флавоноли и флавони (лутеолин и апигенин) - с повисоко съдържание в зелената, отколкото в червената капия. Печените червени чушки заемат важно място при приготвянето на лютеницата, която ни доставя веществото ликопен. То е известно със своето действие против атеросклерозата и рака. Затова за лютеницата се говори като за антиоксидантна бомба.Доц. Светослав Ханджиев, диетолог, член на европейската академия на науките по хранене. 

Замразена търбушена капия - червена и зелена

Замразена търбушена капия - червена и зелена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Замразените чушки се пълнят с желаната смес. Могат да се подложат на термична обработка според избраната рецепта.

НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ: При минус 18ºС

Хранителна стойност на 100гр: Калоричност 25 kCal

Въглехидрати 5 g

Мазнини 0 g

Белтъчини 1 g

Замразени тиквички - шайби

Замразени тиквички - шайби

Съдържат 0,55 % белтъчини, около 4 % захари, 0,13% мазнини, витамини С,РР и др. Те са богати на минерални вещества

Тиквичките са бедни на хранителни вещества, тъкмо това ги прави подходящи за храна при затлъстели хора. От тях се приготвят салати, супи, основни ястия.

Замразен, печен, белен патладжан – цял

Замразен, печен, белен патладжан – цял
ПРОДУКТОВА ГАМАПЕЧЕН БЕЛЕН ПАТЛАДЖАН – дълбоко замразен на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовки 4бр. В найлонови пликове по 2,5кг. ПЕЧЕН БЕЛЕН ПАТЛАДЖАН – дълбоко замразен на блок, в опаковка кашон 10кг., разфасовка 1бр. В найлонов плик по 10кг. ПЕЧЕН БЕЛЕН ПАТЛАДЖАН 10/10 – дълбоко соло замразен, в опаковка кашон 10кг., разфасовка 1бр. найлонов плик по 10кг. Патладжанът има богат минерален състав. На първо място са солите на фосфора, следвани от тези на калция, сярата, калия, желязото и др. в по-малки количества. Съдържа вит.С и вит. от групата В.След размразяване подходящ за готова консумация, салати, кьополу и др.

Замразен рязан спанак

Замразен рязан спанак

Благодарение на известната анимационна поредица за Попай Моряка днес дори и най-малките знаят за ползата от консумирането на спанак. Вярно е, че анимацията силно преувеличава тази полза, но поне помага на грижовните майки, когато убеждават децата си да хапнат вкусна топла супа.По съдържание на хранителни вещества и особено минерални соли, спанакът е изключително полезен. В 100 г спанак се съдържат около 25 калории.

Листата на зеленчука са богати на белтъчини, въглехидрати, витамините А (около 4 мг/100г), В1, В2, В6, РР, С (32-72 мг/100 г) и в по-малко количество витамин К. Установено е, че 80 г пресен и 200 г сготвен спанак покриват половината от дневната нужда от витамин С. От друга страна, изключително високо е съдържанието на фолиева киселина, която е особено важна за плода и майката, както и минерални вещества (натрий, калий, магнезий, желязо, фосфор, калций, йод, манган и мед). Не съдържа мазнини и холестерол

Замразена коприва

Замразена коприва

Неслучайно наричат копривата Царицата на билките. Тя е едно от найполезните растения, познати на човек. Освен изключително пикантен и интересен вкус, копривата има и доказани лечебни свойства. От листата и от корените ѝ могат да се приготвят лековити отвари и настойки, с които успешно да се борите с респираторни заболявания, косопад, захарен диабет, ревматични и бъбречни заболявания, анемии, алергии и др

Хранителни стойности (1 порция 100g)

  • Енергия 42,00 kcal
  • Мазнини 0,11 g
  • Въглехидрати 7,49 g
  • Захари 0,25 g
  • Белтъци 2,71 g
  • Фибри 6,9 g

Pin It on Pinterest